اذهب الي المحتوي
منتديات ياللا يا شباب
حيرانة

سلسلة أكلات لذيذة(3)

Recommended Posts

باذنجان بالخل و الثوم

 

المقادير:

 

1 كيلو باذنجان

5 فصوص ثوم

2 ملعقة شاي خل

3 حبة طماطم مقطعة

2 مكعب ماجى

فنجان مرقة دجاج

بقدونس

شطة

 

 

الطريقة:

1-قطعي الباذنجان شرائح و اقليه في الزيت الى ان يصير لونة ذهبى

2-حمري الثوم فى قليل من الزيت حتى يصفر , اضيفي الطماطم و قلبي حتي تتسبك .

3-اضيفي الخل و الماجي و المرقة , أخيراً اضيفي الباذنجان و اتركيه علي نار هادئة حتي يتشرب الصوص .

4-اضيفي كمية صغيرة من البقدونس و الشطة و قدمي الطبق ساخناً .

 

5-قطعى الفلفل الاخضر الكبير و ليس النوع الرفيع الحارق

 

6-اقلى الفلفل الاخضر فى الزيت حتى يذبل ويستوى قليلا ثم صفية من الزيت

 

7-ضعى ملعقتين كبار زيت و ملعقة كبييييييرة ثوم مفروم( و ليس مطحون ) فى صينية ثم قلبيهم على النارالى ان يصير لون الثوم ذهبى فاتح .

 

8- الاناء عن النار و اضيفى ربع كوب صغير خل و قلبى .

9-ضعية على النار مرة ثانية و اضيفى ملح و فلفل و الباذنجان و الفلفل المقليين و قلبى و اضبطى الطعم

 

10-اضيفى ترنشات (حلقات طماطم ) على شكل دوائر و هدى النار و غطى الاناء لمدة عشر دقائق ولا تضيفى ماء

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

زائر
اضف رد علي هذا الموضوع....

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • اضف...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, اتفاقيه الخصوصيه, قوانين الموقع, We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..