إنتقال للمحتوى

Change
مرحباً بك فى ياللا يا شباب
السلام عليكم زائرنا الكريم ومرحباً بك فى منتديات ياللا يا شباب [ إذا كنت تظن أنه مجرد منتدى .. فكر من جديد ! ]
من نحن - فى سطور :
ياللا يا شباب - منتدى شبابى عام هادف ، نناقش قضايا شبابية ودينيه واجتماعيه وثقافيه وعلمية والكثير - فى حدود الإلتزام بأخلاقنا كمسلمين مطبقين لتعاليم ديننا .
لا يوجد بالمنتدى أى شىء يخالف الشريعه الإسلامية - ان شاء الله - ونحمد الله على ذلك ، وفيما عدى ذلك يوجد كل شىء تقريباً بإذن الله ليوفر المنتدى جميع اهتماماتك .
يضم المنتدى كوادر شبابية من مختلف البلدان العربية يسعون جميعاً إلى رقى هذه الأمة ونهضتها وتقدمها ووضعها حيث ينبغى لها أن تكون بين أمم العالم .
يشرف على المنتدى عدد من الفرق المتخصصة [ فريق تصميم ، فريق إدارة محتوى ، فريق نشر خارجى ، فريق تحفيز ، مشرفى أقسام ، مراقبين إداريين ، ... ] ،، ليؤدى المنتدى هدفه وإفادته لأعضاؤه بشكل محترف وبمنظومة عمل متكاملة بإذن الله ، ونحسب أن غالبية شباب ياللا يا شباب - عقول منيره وفكر صائب وجنود للمعرفة والإفادة .
نتشرف بإنضمامك لهذا الصرح الكبير لتستفيد من شباب ياللا يا شباب وتفيدهم وتكون واحداً منهم .. لنترقى معاً بالأمة ولنتغير جميعاً إلى الأفضل فى مختلف المجالات .
إن كنت تمتلك عضوية فى منتدانا بالفعل يمكنك [ تسجيل الدخول ] لتستطيع المشاركة معنا ،، وإن لم تكن عضواً لدينا فيشرفنا إنضمامك بـ [ تسجيل عضوية جديدة من هنا ]
واطمئن فلن يأخذ معك ذلك دقيقه واحده ، ولا يحتاج لتفعيل بالبريد ، بل يمكن التسجيل بضغطة زر إن كنت تمتلك حساب فيس بوك أو تويتر ،،
سنكون سعداء عندما تشاركنا شعارنا [ معاً .. من أجل شباب عربى أفضل ] مع أكثر من 100 ألف من الشباب العربى هم أعضاء هذا المنتدى .

هل صليت على النبي اليوم ؟
صورة

من اروع تتبيلات الكباب والكفته

* * * * * 1 صوت

  • قم بتسجيل الدخول للرد
2 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1
Karamstyle

Karamstyle

    عضو مشارك

  • الأعضاء
  • صورة مصغرةصورة مصغرة
  • 28 مشاركة
  • محل الإقامه:طبعاً مصرى بكل فخر
  • الهوايات:السفر والتصوير
  • الجنس والبلد :

    علم ولد - مصــر
  • الأوسمة :

بســم الله الـرحمــن الرحيــم
بالنسبة للكباب لازم يكون نوع لحم جيد جدا و فية دهن بسيط و يكون متقطع مربعات صغيرة بحجم بيضة صغيرة تقريبا كدة

التتبيلة لكيلو لحم ضاني او اي نوع لحم بس مهم زي ما قلت جودة اللحم في المقام الاول:


2 بصلة متوسطة مضروبة في الكبة لحد ما تبقي مهروسة و سائلة نوعا ما مش عصير طبعا و بعدين نعصر عليها من 2 الي 3 ليمونات وسط و نضيف ملح و فلفل و بهار و قرفة و ملعقة كبيرة خل و ملعقة كبيرة زيت و ورق لاورا و يترك فيها اللحم لمدة 3 ساعات مثلا او طول الليل ان امكن
ثم تشك في الاسياخ المعدنية بشكل جيد بحيث متكونش خارجة لبرة قوي علشان متتحرقش الاطراف علي الفحم


تتبيلة الكفتة:

اولا الكفتة مفروض يكون فيها نسبة دهن معقولة حتي لا تتفكك و انا حطيت علي كيلو من اللحم المفروم حوالي 2 بصلة متوسطة مبشورة ناعم و ملح و فلفل و بهار و قرفة و جنزبيل مبشور و بابريكا و بقدونس مفروم ناعم و 2 ملعقة كبيرة نشا و ملعقة صغيرة زيت و تصبع علي معلقة خشب علشان يبقي شكلها مخروم من المنتصف زي بتاعة المحلات و كمان تستوي من جوا أسرع
توضع في الثلاجة لتتماسك كمان و بعدين حطيتها في رف بتاع الشوي زي اللي بنحط فية الفراخ بس عميق شوية بحيث الكفتة تظل علي شكلها و تفضل متصبعة زي ما هي بس قبل ما تحطيها ادهني الرف بشوية زيت لان الكفتة لو لزقت و جيتي تطلعيها شكلها هيبوظ و مجهودك كلة هيضيع



تتبيلة الفراخ المشوية:


اولا خلي الفرارجي يقطع لك الفراخ للشوي و يفتحها كويس علشان تستوي من جوا و اديها وقتها علي النار لانها ممكن جدا تستوي و تاخد لون يديكي احساس انها استوت و لكن اللحم من جوا جنب العظم هيكون نئ و فية شوية دم

كمان تكون حجمها مش كبير و لا صغير قوي و لكن وسط


التتبيلة هي:



في الخلاط ضربت 2 بصلة كبيرة مع طمطماية كبيرة و ملعقة كبيرة كتشب و ملعقة زيت و عصير 3 ليمونات و 2 ملعقة كبيرة خل و ملح و فلفل و بهار و قرفة و بابريكا و ممكن اضافة القليل من الريحان او الزعتر المطحون و ورق لاورا و جنزبيل مطحون و تسيبيها فيها اطول فترة ممكنة ثم توضع في رف الشوي و فوق الفحم
( التتبيلة دي لكمية حوالي فرخة و نصف او فرختين وسط)

لمزيد من النكهة ممكن تفضلي تدهني الفراخ بالتتبيلة خلال الشوي هتديها نكهة أكبر ( بس مين فايق يعمل كدة!!!)


طبعا لما تيجي تقدمي الكباب و الكفتة مهم قوي ترشي عليهم بقدونس مقطع صغير بيخليكي تحسي انه اكل مطاعم و كمان بيبقي طعمة حلو قوي خصوصا مع الكفتة

اما الفراخ فممكن تزيني حواليها بشرائح خيار و ليمون او تحطي تحتها قطع عيش شامي محمص او شيبسي بالملح



قدمي معاهم سلطة بلدي و طحينة و ممكن تبولة او سلطة زبادي و عيش بلدي و شوية بطاطس محمرة

و ياسلام لو الحلو بعدها رز بلبن او ايس كريم يطري بعد الاكل التقيلة دي و خصوصا في الحر اللي احنا فية دة و الله يكون في العون




صورة



#2
ohabo raby

ohabo raby

    مشرفة اقسام التنمية البشرية

  • فريق عمل ياللا يا شباب
  • صورة مصغرةصورة مصغرةصورة مصغرةصورة مصغرةصورة مصغرةصورة مصغرةصورة مصغرةصورة مصغرة
  • 1,513 مشاركة
  • محل الإقامه:ام الدنــــــــ سوهاج يـــــــــــا
  • الهوايات:حفظ وتحفيظ القرأن - التواجد مع ياللا يا شباب طبعا - اى يعمل يقربنى من ربنا ويرضي نبينا
  • الجنس والبلد :

    علم بنت - مصــر
  • الفئة 1
  • الأوسمة :
جزاك الله اخى

smile1.gif Do not wait to be happy to smile .. But .. Smile to be happy


لا تنتظر ان تكون سعيدا لتبتسم .. لكـــن .. ابتسم لتكون سعيدا smile1.gif



347465542.jpg



انظر للحياة بجانب مشرق وسعيد و

اقنع نفسك انك تمتلك أسباب السعادة

واكسر اليأس بكلمات التفاؤل والفرح،

وكل ما داهمك اليأس دع الامل يشرق في قلبك ،،


Ohabo Raby



947353770.jpg


#3
رحمتك رجائي

رحمتك رجائي

    عضو متميز

  • الأعضاء
  • صورة مصغرةصورة مصغرةصورة مصغرةصورة مصغرةصورة مصغرةصورة مصغرة
  • 401 مشاركة
  • محل الإقامه:الجزائر مكة الثوار
  • الجنس والبلد :

    علم بنت - الجزائر
  • الأوسمة :
جزاك الله خيرا

صورة



صورة


صورة






2 عضو (أعضاء) يشاهدون هذا الموضوع

0 الأعضاء, 2 الزوار, 0 مجهولين

تعليم فوتوشوب ويندوز xp تعليم الكمبيوتر برنامج المخازن اسامي بنات ويندوز 7 english course مرض الصرع face to face photoshop cs5 قاموس ناطق ترتيب النيش سي في مصر نتائج الامتحانات الفايرفوكس