اذهب الي المحتوي
منتديات ياللا يا شباب
Karamstyle

من اروع تتبيلات الكباب والكفته

Recommended Posts

بســم الله الـرحمــن الرحيــم

بالنسبة للكباب لازم يكون نوع لحم جيد جدا و فية دهن بسيط و يكون متقطع مربعات صغيرة بحجم بيضة صغيرة تقريبا كدة

 

التتبيلة لكيلو لحم ضاني او اي نوع لحم بس مهم زي ما قلت جودة اللحم في المقام الاول:

 

 

2 بصلة متوسطة مضروبة في الكبة لحد ما تبقي مهروسة و سائلة نوعا ما مش عصير طبعا و بعدين نعصر عليها من 2 الي 3 ليمونات وسط و نضيف ملح و فلفل و بهار و قرفة و ملعقة كبيرة خل و ملعقة كبيرة زيت و ورق لاورا و يترك فيها اللحم لمدة 3 ساعات مثلا او طول الليل ان امكن

ثم تشك في الاسياخ المعدنية بشكل جيد بحيث متكونش خارجة لبرة قوي علشان متتحرقش الاطراف علي الفحم

 

 

تتبيلة الكفتة:

 

اولا الكفتة مفروض يكون فيها نسبة دهن معقولة حتي لا تتفكك و انا حطيت علي كيلو من اللحم المفروم حوالي 2 بصلة متوسطة مبشورة ناعم و ملح و فلفل و بهار و قرفة و جنزبيل مبشور و بابريكا و بقدونس مفروم ناعم و 2 ملعقة كبيرة نشا و ملعقة صغيرة زيت و تصبع علي معلقة خشب علشان يبقي شكلها مخروم من المنتصف زي بتاعة المحلات و كمان تستوي من جوا أسرع

توضع في الثلاجة لتتماسك كمان و بعدين حطيتها في رف بتاع الشوي زي اللي بنحط فية الفراخ بس عميق شوية بحيث الكفتة تظل علي شكلها و تفضل متصبعة زي ما هي بس قبل ما تحطيها ادهني الرف بشوية زيت لان الكفتة لو لزقت و جيتي تطلعيها شكلها هيبوظ و مجهودك كلة هيضيع

 

 

 

تتبيلة الفراخ المشوية:

 

 

اولا خلي الفرارجي يقطع لك الفراخ للشوي و يفتحها كويس علشان تستوي من جوا و اديها وقتها علي النار لانها ممكن جدا تستوي و تاخد لون يديكي احساس انها استوت و لكن اللحم من جوا جنب العظم هيكون نئ و فية شوية دم

 

كمان تكون حجمها مش كبير و لا صغير قوي و لكن وسط

 

 

التتبيلة هي:

 

 

 

في الخلاط ضربت 2 بصلة كبيرة مع طمطماية كبيرة و ملعقة كبيرة كتشب و ملعقة زيت و عصير 3 ليمونات و 2 ملعقة كبيرة خل و ملح و فلفل و بهار و قرفة و بابريكا و ممكن اضافة القليل من الريحان او الزعتر المطحون و ورق لاورا و جنزبيل مطحون و تسيبيها فيها اطول فترة ممكنة ثم توضع في رف الشوي و فوق الفحم

( التتبيلة دي لكمية حوالي فرخة و نصف او فرختين وسط)

 

لمزيد من النكهة ممكن تفضلي تدهني الفراخ بالتتبيلة خلال الشوي هتديها نكهة أكبر ( بس مين فايق يعمل كدة!!!)

 

 

طبعا لما تيجي تقدمي الكباب و الكفتة مهم قوي ترشي عليهم بقدونس مقطع صغير بيخليكي تحسي انه اكل مطاعم و كمان بيبقي طعمة حلو قوي خصوصا مع الكفتة

 

اما الفراخ فممكن تزيني حواليها بشرائح خيار و ليمون او تحطي تحتها قطع عيش شامي محمص او شيبسي بالملح

 

 

 

قدمي معاهم سلطة بلدي و طحينة و ممكن تبولة او سلطة زبادي و عيش بلدي و شوية بطاطس محمرة

 

و ياسلام لو الحلو بعدها رز بلبن او ايس كريم يطري بعد الاكل التقيلة دي و خصوصا في الحر اللي احنا فية دة و الله يكون في العون

 

 

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

جزاك الله اخى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

زائر
اضف رد علي هذا الموضوع....

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • اضف...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, اتفاقيه الخصوصيه, قوانين الموقع, We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..