اذهب الي المحتوي
منتديات ياللا يا شباب
نودي

طاجن الارز المعمر

Recommended Posts

المقادير :

 

كوب من الأرز المنقى ومغسول / 2 كوب لبن / 2 ملعقة سمن / ملح / فلفل / ملعقة قشدة للوجه / 2فص مستكه

 

مطحون من 4 الى 6 فص حبهان (هيل)/ 1ورق لوره (ورق الغار)/

 

الطريقة :

 

. اغسلي الأرز جيدا، صفيه من الماء وضعيه في قدر ستانلس ستيل متوسط الحجم .

 

· يدهن طاجن فخار أو صينية دهنا جيدا بالسمن .

 

· يوضع الأرز فى الطاجن و يصب فوقه اللبن المتبل بالملح و الفلفل ورق الغار، الملح، المستكة و الحبهان اتركي الأرز

 

منقوع في هذا الخليط لمدة 25 – 30دقيقة وثم يزج فى فرن متوسط الحرارة حتى يقرب من النضج .

 

· توزع ملعقة القشدة على السطح و يعاد الطاجن للفرن حتى يتم نضجه و يحمر وجهه و يقدم ..

 

ممكن تشغلي شواية الفرن

 

ابعدي غطاء الطاجن ، ادخليه تحت الشواية لبضع دقائق الى ان يصبح سطحه ذهبي اللون. قدميه ساخنا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

تسلم ايدك يا نودى

على فكره انا كده هبات فى المنتدى ده

لانى بعشق المطبخ :)

جزاك الله خيرا

تم تعديل بواسطه حياتى من اجل ربى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

قشطة ياحياتي

بس المهم التنفيذ تعرفي الطريقة وتروحي تنفذي

ماشي ياقمر

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

زائر
اضف رد علي هذا الموضوع....

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • اضف...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, اتفاقيه الخصوصيه, قوانين الموقع, We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..