اذهب الي المحتوي
منتديات ياللا يا شباب
نودي

محشي البطاطس باللحمه المفرومه

Recommended Posts

المقادير:

 

 

كيلو من البطاطس المتوسطه الحجم ياريت تكون مستطيله شويا

 

 

نصف كيلو لحم مفروم

 

2بصله مفرومه

 

2فص ثوم

 

2ملعقه صلصه طماطم

 

حبتين طماطم مقطعه مكعبات صغيره

 

ملح ،فلفل اسود، بهارات ،شطه

 

 

الطريقه :

 

نبدء بتقشير البطاطس وحفرها من ناحية وحدة بحيت نترك الجوانب بسمك 2 سم و نقلي

 

البطاطس فى زيت لحد لونها ما يكون ذهبي اللون ونضعها على فوط مطبخ

علشان يتشرب الزيت

 

في حلة تانيه نضع البصل المفروم يتشوح ونحركه حتى يصبح شفاف (الى تحب تضيف

 

 

ملعقتين زيت براحتها ) اناافضل الطبخ بدون دهون لأن اللحم فيه ما يكفى من الدهون

 

ثم نضيف الثوم المفروم وبعده اللحم ونحرك مع اضافه البهارات والفلفل والملح

 

نغطى اللحم حتى يتشرب من السوائل الى يفرزه اللحم

 

ثم نضيف اليه مكعبات الطماطم مع الصلصه والشطه ونتركها تستوى 10 دقايق حتى

 

تجف كل السوائل من اللحمه

 

بعدها نحشي حبات البطاطس بخليط اللحم المفروم

 

فى صنيه الفرن نضع ملعقتين زيت + بصله تتشوح ثم نضيف اليها قلب البطاطس تتقلب

 

شوي ثم نضع لها الملح

 

ونرص فوقها حبات البطاطس المحشيه وندخلها ربع ساعه الفرن وتقدم مع رز ابيض

 

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

تسلم ايدك نودى

اول مره اسمع عنها برضو :)

واضح ان فيه حاجات كتير انا مش عارفاها

جزاك الله خيرا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

منورة ياحياتي ولسه يافندم القادم احسن باذن الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

زائر
اضف رد علي هذا الموضوع....

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • اضف...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, اتفاقيه الخصوصيه, قوانين الموقع, We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..