نودي 41 قام بنشر October 11, 2009 (تعديل) المكونات: المقادير: 2.1/2 كوب دقيق (حوالى نصف كيلو دقيق) كوب زيت نباتى 3 كواب ماء (حوالى نصف لتر تقريبا) 5 بيضات ملعقه صغيره سكر ملعقه صغيرملح طعام ملعقه صغيره فانيليا زيت للقلى شربات (شيره للتحليه) طريقة التحضير :الطريقه: - نضع كل من الماء والزيت والملح والسكر فى وعاء الطهى حتى يغلى . ثم نضيف الدقيق ونظل نحركه حتى تتكون لدينا عجينه متماسكه. - نرفع العجينه من على البوتجاز وتوضع فى المضرب الكهربائى ونشغله ونبدا باضافه البيض واحده تلو الاخرى حتى ننتهى من اضافة البيض وهنا نضيف الفانيليا. - ونستمر فى المضرب لمده 5 دقائق اخرى. وهنا تكون العجينه جاهزه للاستخدام. - نضع جزاء من العجينه فى كيس الحلوانى وعليه البلبله المناسبه للحجم الذى نريده. ونضع الزيت على النار فى وعاء قلى عميق. - نبداء فى عمل بلح الشام بتنزيله من الكيس فى الزيت الساخن ونبداء فى تقليبه فى الزيت حتى نحصل على اللوان الجميل المطلوب ونخرجه من الزيت بعد التصفيه وهو ساخن لنضعه فى الشربات البارد ... ويقدم باردا او ساخنا واقتراحات للتقديم اختياريه - يمكن بعد وضعها فى الشربات ان تفتح وتحشى باى شى محبب للاسره الكسترد او الكريمه شانيلى او الفاكهه مع الكريمه وترش ببعض المكسرات الناعمه وتقدم وبالهنا والشفاء تم تعديل October 11, 2009 بواسطه نودي شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شار ك علي موقع اخر
ali desoky 391 قام بنشر October 12, 2009 والله فتحتي نفسي ع الاكل شكرا نودي شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شار ك علي موقع اخر
الرّام 173 قام بنشر October 12, 2009 ايييييييييه ... باين فيه ياسر حلوّ يللا انا نجرّبه و نشوف .. لكن استفسار بسيط يا حبيبتي لو ممكن نضع جزاء من العجينه فى كيس الحلوانى وعليه البلبله المناسبه للحجم الذى نريده "البلبله" شنوّة معناها .. يعني ماذا تعني هذي الكلمة "البلبله" و بارك الله فيك اختي العزيزة ربي يخليك ان شاء الله شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شار ك علي موقع اخر
ali desoky 391 قام بنشر October 12, 2009 يعني ماذا تعني هذي الكلمة "البلبله" اعتقد ان البلبله هي القمع او الجزء الذي يوضع في كيس الحلواني من الامام لتخرج منه العجينه والله اعلم واسف لتدخلي شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شار ك علي موقع اخر
نودي 41 قام بنشر October 12, 2009 الرام - علي دسوقي مروركم نور التوبيك والبلبلة هو فعلا القمع اللي بيتحط في الاخر في كيس الحلواني شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شار ك علي موقع اخر
الرّام 173 قام بنشر October 14, 2009 شكرا جزيلا لكما .. اخي علي و اختي نودي .. على الاجابة بارك الله فيكما شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شار ك علي موقع اخر
نودي 41 قام بنشر October 23, 2009 وبارك الله فيكي يارام منورانا ياقمر شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شار ك علي موقع اخر
SALI COOK 0 قام بنشر October 25, 2009 بســم الله الـرحمــن الرحيــم السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،، مقدار الدقيق كتير بالنسبة الى عدد البيض هذا المقدار يحتاج 7 بيضات وعليكــم السـلام ورحمة الله وبركاتـه.. شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شار ك علي موقع اخر
عاشق الصداقه 525 قام بنشر December 27, 2009 أنا بحب بلح الشام جداً ،، حبيت أدخل منتدى المطبخ ابص على الموضوعات اللى فيه لقيت ما شاء الله .. سلطة زبادى وبلح الشام وكفتة المش عارف ايه القسم عمران يعنى ،، وواضح إنى هخلى مدام المستقبل إن شاء الله تذاكر القسم كله هنا جزاكى الله كل الخير وجزا كل من يشارك بالمنتدى خير الجزاء تحيتى شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شار ك علي موقع اخر
دعوه للجنه 457 قام بنشر July 23, 2010 موضوع الخمس بيضات دى انا بعمل نفس المقدار لكن اللى عرفاه عندنا ال5 بيضات 3 بس ... انا بحب بلح الشام شكرا نودى جزاكِ الله خيرا.. شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شار ك علي موقع اخر