اذهب الي المحتوي
منتديات ياللا يا شباب
الفقيرة الى الله

طريقة عمل التورتة بالصور

Recommended Posts

3181489a1d.jpg

 

المقادير..

10 بيضات متوسطه..بدرجة حرارة الغرفه

2 كوب الا ربع سكر بودره منخول ناعم..

2 كوب دقيق

فانليا..

لا يوجد بيكنج بودر في الكيك الاسنفجي ...الاعتماد الاساسي على الهواء الذي يدخل اثناء خفق البيض..

 

f4d42b4543.jpg

 

الطريقة

اول خطوه بفصل البياض عن الصفار..و بخفق كلا منهما مع نصف كمية السكر..السر الاول

df6d3c3c84.jpg

ده شكل الصفار بعد الخفق..

0286dfbbc4.jpg

 

و ده البياض بالسكر و بيسمى المرنج..

6ecc11b29c.jpg

عدين بضيف البياض الي الصفار و بعدين بضيف الدقيق بخفة شديده على حوالي خمس دفعات و ده شكل الكيك و تلاحظون مدى هشاشته..و خفته..و دي احد اهم اسراره

ea16a33bb4.jpg

و يصب في القالب و يفضل ان يكون قالب جداره عال ان لم يتواجد فلا توجد اي مشكله ..فتوضع الكيكه في قالب مناسب..بعد دهنها بالسمن و الدقيق.

0bb967a868.jpg

بدخلها في فرن ساخن و بعدين بهدي عليها النار حوالي 50 دقيقه و بعدين بطفي الفرن و اتركها بداخله عشان لما تقابل هواء بارد مباشرة بتهبط فبتركها حوالي 20 دقيقه و بعدين اقبها على منخل سلك..

92d05160be.jpg

5aba80ccf7.jpg

و بعدين ابدأ في التزيين...

0ea5b6a5cc.jpg

استخدمت شرائح خوخ..

كريز اخضر..

فراوله مغطاه بالشيكولاته السائلة..

شرائح تفاح..

كريم شانيه ابيض و بالشيكولاته..

ثلاث اصابع من بسكويت الشيكولاته او جلاسكي فلوتس..

رقائق جلاتين للتلميع ان لم يتوفر لديكم فبالامكان استخدام جيلي هذا يعطي لمعه للتزين و يحافظ علية متماسك..

بقسم الكيك نصفين و بضيف الكريم شانتيه الابيض..

9c0892cc19.jpg

لم استطيع تصوير مراحل التزيين لاني يدي كانت مشغوله..

فمعذرة..انا غطيتها اولا بالكريمه البيضاء و بعدين عملت طبقات من الخوخ و التفاخ و الفراوله..

424bd70210.jpg

1e56222188.jpg

b7c00ee9b2.jpg

d4e874c6e8.jpg

9048421b37.jpg

شكلها بعد التقطيع..

e81ac3ed5a.jpg

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

3181489a1d.jpg

 

المقادير..

10 بيضات متوسطه..بدرجة حرارة الغرفه

2 كوب الا ربع سكر بودره منخول ناعم..

2 كوب دقيق

فانليا..

لا يوجد بيكنج بودر في الكيك الاسنفجي ...الاعتماد الاساسي على الهواء الذي يدخل اثناء خفق البيض..

 

f4d42b4543.jpg

 

الطريقة

اول خطوه بفصل البياض عن الصفار..و بخفق كلا منهما مع نصف كمية السكر..السر الاول

df6d3c3c84.jpg

ده شكل الصفار بعد الخفق..

0286dfbbc4.jpg

 

و ده البياض بالسكر و بيسمى المرنج..

6ecc11b29c.jpg

عدين بضيف البياض الي الصفار و بعدين بضيف الدقيق بخفة شديده على حوالي خمس دفعات و ده شكل الكيك و تلاحظون مدى هشاشته..و خفته..و دي احد اهم اسراره

ea16a33bb4.jpg

و يصب في القالب و يفضل ان يكون قالب جداره عال ان لم يتواجد فلا توجد اي مشكله ..فتوضع الكيكه في قالب مناسب..بعد دهنها بالسمن و الدقيق.

0bb967a868.jpg

بدخلها في فرن ساخن و بعدين بهدي عليها النار حوالي 50 دقيقه و بعدين بطفي الفرن و اتركها بداخله عشان لما تقابل هواء بارد مباشرة بتهبط فبتركها حوالي 20 دقيقه و بعدين اقبها على منخل سلك..

92d05160be.jpg

5aba80ccf7.jpg

و بعدين ابدأ في التزيين...

0ea5b6a5cc.jpg

استخدمت شرائح خوخ..

كريز اخضر..

فراوله مغطاه بالشيكولاته السائلة..

شرائح تفاح..

كريم شانيه ابيض و بالشيكولاته..

ثلاث اصابع من بسكويت الشيكولاته او جلاسكي فلوتس..

رقائق جلاتين للتلميع ان لم يتوفر لديكم فبالامكان استخدام جيلي هذا يعطي لمعه للتزين و يحافظ علية متماسك..

بقسم الكيك نصفين و بضيف الكريم شانتيه الابيض..

9c0892cc19.jpg

لم استطيع تصوير مراحل التزيين لاني يدي كانت مشغوله..

فمعذرة..انا غطيتها اولا بالكريمه البيضاء و بعدين عملت طبقات من الخوخ و التفاخ و الفراوله..

424bd70210.jpg

1e56222188.jpg

b7c00ee9b2.jpg

d4e874c6e8.jpg

9048421b37.jpg

شكلها بعد التقطيع..

e81ac3ed5a.jpg

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

زائر
اضف رد علي هذا الموضوع....

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

جاري التحميل ...

×
×
  • اضف...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, اتفاقيه الخصوصيه, قوانين الموقع, We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..