مشرفي الأقسام بسمة الاقصى قام بنشر November 22, 2010 مشرفي الأقسام قام بنشر November 22, 2010 (تعديل) ربما تسمعون عن السلطة القناوى لأول مرة وأنا كنت مثلكم فبينما كنت أتجاذب أطراف الحديث مع أمانى بنت خالتو حياة اللى وحشتنى جدا ربنا يكرمها ويوفقها يارب حياة سألتها عندكم غدا إيه قالتلتى شوية حاجات كده ومعاهم سلطة قناوى قلتلها إيه سلطة قناوى بتاعتنا يعنى بس بعدين ما عرفتش مكوناتها إيه ومن يومها نفسى اعرفها لذلك أنا من مكانى هذا هورط خالتو حياة أو أختى الرام على الهواء مباشرة علشان يشرحولنا طريقة السلطة القناوى دى وليه سموها كده يالا من ستتطوع فيكن ؟؟؟؟؟؟؟؟؟ تحياتى تم تعديل November 22, 2010 بواسطه بسمة الاقصى
عاشقة الفردوس قام بنشر November 23, 2010 قام بنشر November 23, 2010 ههههههههههههههههههههههههههههههههه حسنا أولا احنا قلنا مرقت قناوية مش سلاطة ولكن يبدو انكي نسيتي ، وسبحان الله انا اول امس كنت شاهدت على قناة الرحمة الشاف يقدم طريقة اعداد سلطة قناوية اللي انا اصلا ما كنتش اعرفها وكان يذكر فوائدها المتعددة وخاصة بالنسبة للنساء اللاتي يرغبن في المحافظة على نضارة وجمال البشرة ثم انت الآن ستفاجئين ان القناوية انت تعرفينها جيدا لأن ما نسميها نحن بالقناوية هي ما تسمونها عندكم بالباميا وهذه المعلومة عرفتها ايضا من يومين وسبحان الله على طول تذكتركي انا واماني ولكن ولضيق الوقت انا الآن لن أقدم الطريقة التي نعد بها القناوية او البميا ان شئت لضيق الوقت الآن ولي عودة للموضوع بإذن الله فقط أريد ان أقول ان الطريقة التي نعد بها هذه الأكلة لا تختلف عن طريقتكم في إعدادها أسعدك الله يا بنتي وانا سعدت جدا بهذا الموضوع
عاشقة الفردوس قام بنشر November 24, 2010 قام بنشر November 24, 2010 المكونات 500 غ لحم خروف. 500 غ طماطم طازجة. 2 أو 3 قرون فلقل اخضر 250 غ قناوية. . بصلة مفرومة. نصف معلقة هريسة. نصف معلقة فلفل أحمر ملعقة صغيرة فلفل اسود. ملح ناعم. فنجان صغير زيت زيتون طريقة الإعداد تنظف حبات الطمام و تحذف بزورها ثم تقطع قطعا صغيرة يقشر البصل و يفرم فرما ناعما.يقطع اللحم قطعا متعادلة متوسطة الحجم تتبل بالفلفل الاسود و الملح و تقلى قرابة عشر دقائق في الزيت مع البصل في قدر على نار متوسطة ثم تضاف الهريسة والفلفل الأحمرو تغمر بالماء كمية كافية لتغطيتها. عندما تغلي الصالصة أو التقلية كما تسمونها عندكم يغطى القدر و يترك على نار خفيفة مع التحريك من وقت لاخر و اضافة قليل من الماء عند الحاجة. تنظف حبات القناوية جيدا ثم تزال اعناقها بالسكين وتوضع في الصالصة تترك مدة 20 دقيقة و قبل نهاية الطهو.بدقيقتين نضيف 2 أو 3 قرون فلفل اخضر وتاكلو بالهناء والشفاء
مشرفي الأقسام بسمة الاقصى قام بنشر November 25, 2010 الكاتب مشرفي الأقسام قام بنشر November 25, 2010 إيه ده سيحان الله الباميا طلعت هى القناوى حاجة غررررررررررريبة يا خالتو عموماً باميا ولا قناوى كله بيتاكل فعلاً طريقتكم زى طريقتنا بالظبط نفس المقادير والطريقة وفى طرق تانى لعمل الباميا بس من غير لحمة تسلميلى يا خالتو يارب وسلمى على أمانى برشا برشااااااااا
Recommended Posts
انشئ حساب جديد او قم بتسجيل دخولك لتتمكن من اضافه تعليق جديد
يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق
انشئ حساب جديد
سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .
سجل حساب جديد♥ تسجيل دخول ♥
هل تمتلك حساب بالفعل ؟ سجل دخولك من هنا.
♥ سجل دخولك الان ♥