اذهب الي المحتوي
منتديات ياللا يا شباب
بسمة الاقصى

السلطة القنــــــاوىىىىىىىىىىى

Recommended Posts

ربما تسمعون عن السلطة القناوى لأول مرة وأنا كنت مثلكم فبينما كنت أتجاذب أطراف الحديث مع أمانى بنت خالتو حياة اللى وحشتنى جدا 00020155.gifربنا يكرمها ويوفقها يارب

 

حياة سألتها عندكم غدا إيه قالتلتى شوية حاجات كده ومعاهم سلطة قناوى قلتلها إيه سلطة قناوىWAT_THE_FUDGE__by_de_Mote.gif بتاعتنا يعنى

 

بس بعدين ما عرفتش مكوناتها إيه ومن يومها نفسى اعرفها

 

لذلك أنا من مكانى هذا هورط خالتو حياة أو أختى الرام على الهواء مباشرة علشان يشرحولنا طريقة السلطة القناوى

 

دى وليه سموها كده يالا من ستتطوع فيكن ؟؟؟؟؟؟؟؟؟

 

 

تحياتى 00020167.gif00020167.gif00020167.gif

تم تعديل بواسطه بسمة الاقصى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

ههههههههههههههههههههههههههههههههه

 

حسنا أولا احنا قلنا مرقت قناوية مش سلاطة ولكن يبدو انكي نسيتي ، وسبحان الله انا اول امس كنت

 

شاهدت على قناة الرحمة الشاف يقدم طريقة اعداد سلطة قناوية اللي انا اصلا ما كنتش اعرفها

 

وكان يذكر فوائدها المتعددة وخاصة بالنسبة للنساء اللاتي يرغبن في المحافظة على نضارة وجمال البشرة

 

ثم انت الآن ستفاجئين ان القناوية انت تعرفينها جيدا لأن ما نسميها نحن بالقناوية هي ما تسمونها عندكم بالباميا وهذه المعلومة

 

عرفتها ايضا من يومين وسبحان الله على طول تذكتركي انا واماني

 

ولكن ولضيق الوقت انا الآن لن أقدم الطريقة التي نعد بها القناوية او البميا ان شئت لضيق الوقت الآن ولي عودة للموضوع بإذن الله

 

فقط أريد ان أقول ان الطريقة التي نعد بها هذه الأكلة لا تختلف عن طريقتكم في إعدادها

 

 

 

48961032.jpg

 

أسعدك الله يا بنتي وانا سعدت جدا بهذا الموضوع

 

 

 

32877520.jpg

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

المكونات

500 غ لحم خروف.

 

500 غ طماطم طازجة.

 

2 أو 3 قرون فلقل اخضر

 

250 غ قناوية.

.

بصلة مفرومة.

 

نصف معلقة هريسة.

 

نصف معلقة فلفل أحمر

 

ملعقة صغيرة فلفل اسود.

 

ملح ناعم.

 

فنجان صغير زيت زيتون

 

طريقة الإعداد

 

 

 

تنظف حبات الطمام و تحذف بزورها ثم تقطع قطعا صغيرة يقشر البصل و يفرم فرما ناعما.يقطع اللحم قطعا متعادلة متوسطة الحجم تتبل بالفلفل الاسود و الملح و تقلى قرابة عشر دقائق في الزيت مع البصل في قدر على نار متوسطة

 

ثم تضاف الهريسة والفلفل الأحمرو تغمر بالماء كمية كافية لتغطيتها.

 

 

 

عندما تغلي الصالصة أو التقلية كما تسمونها عندكم يغطى القدر و يترك على نار خفيفة مع التحريك من وقت لاخر و اضافة قليل من الماء عند الحاجة.

 

تنظف حبات القناوية جيدا ثم تزال اعناقها بالسكين وتوضع في الصالصة تترك مدة 20 دقيقة و قبل نهاية الطهو.بدقيقتين نضيف 2 أو 3 قرون فلفل اخضر

 

وتاكلو بالهناء والشفاء

 

 

 

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

إيه ده سيحان الله الباميا طلعت هى القناوى 0002045A.gifحاجة غررررررررررريبة يا خالتو

 

عموماً باميا ولا قناوى كله بيتاكل 00020468.gif

 

فعلاً طريقتكم زى طريقتنا بالظبط نفس المقادير والطريقة وفى طرق تانى لعمل الباميا بس من غير لحمة

 

تسلميلى يا خالتو يارب وسلمى على أمانى برشا برشااااااااا 000200BF.gif00020167.gif000200BF.gif

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

انشئ حساب جديد او قم بتسجيل دخولك لتتمكن من اضافه تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

♥ تسجيل دخول ♥

هل تمتلك حساب بالفعل ؟ سجل دخولك من هنا.

♥ سجل دخولك الان ♥

×
×
  • اضف...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, اتفاقيه الخصوصيه, قوانين الموقع, We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..