اذهب الي المحتوي
منتديات ياللا يا شباب

Recommended Posts

قام بنشر

بسم الله والحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله

 

 

=====================

 

 

طريقة عمل المحشـــــــــــــــــى

 

======

 

 

المقادير

 

1 كرنبة متوسطة الحجم

 

1 كيلو أرز

 

2 حزمة بقدونس

1 حزمة كسبرة

1 حزمة شبت

 

1 كيلو طماطم

 

1 كيلو بصل

 

الملح والشطة والفلفل حسب الطلب

 

شوربة لحمة أو فراخ حسب الموجود

 

او ممكن مرقة فى المية وتغلى بيها " لكن المرقة اصلا مضرة وكل لا ينصح باستخدامها مطلاقا"

 

نص كيلو لحم مقطع قطع صغيرة "يمكن الاستغاء عنه"

 

=====================

 

 

طريقة العمل

 

تقطع الكربنة ورقة ورقة من بعضها

 

 

ونضع على النار حلة كبيرة الحجم مملوءة بالماء به البسيط من الملح حتى الغليان

 

 

ثم نضع ما يقراب الخمس ورقات فى الماء المغلى ونتركها من 4-5د على النار

 

ونجهز مصفاة

 

ونخرج الورقيات ونضعها فى المصفاه الى ان تصفى المياة منها تماما

 

 

ثم نضع خمس ورقيات آخر

 

الى ان نسلق كل الورق الذى أمامنـــــــــا

 

=========================

 

 

نحضر البصل والطماطم والملح واللحم و الخضرة

 

 

نقوم بتقطيع البصل جزيئات سواء بالسكين او المبشرة أو الكبة

 

 

ونضعها مع القليل من زيت الذرة

 

 

ونقلب البصل الى ما يقارب ال10د على نار هادئة

 

ولا ننتظره الى ان يصفر لونه كما ننتظرة فى عمل "التقلية أو المرق"

 

ونضع فوقة الطماطم بعد ان تكون قد قطعت أو ضربت ف الخاطان أو الكبة بردو:lol:

 

خمس دقائق فقط ثم نقوم بتقطيع الخضرة جميعها قطع صغيرة جدا ونضعها فوقها

 

ثم خمس دقائق نضع كل الخليط جنبا لنبرده

 

ننتظره قليلا 10د ونضيف الأرز له بعد ان يكون قد غسل..

 

==================

 

كده بقى معانا خلطة المحشى

والورق المسلوق

 

===============

 

 

نقطع الورق بان نمسك بالورقة ونطبقها نصفين بالطول ونقطع العروق الجامده هذه

 

ثم نقطع الورقة الى اجزاء حسب ما اريد طول الصباع وعرضة..

 

نمسك الورقة كهذه

 

26701.jpg

 

هذه شكلها بعد ان قطع منها العرق

 

26702.jpg

 

 

---------------------------

 

 

ونقوم بحشوه بعد ذلك ورصه فى الحلة

 

هذه الصورة للتمثل فقط طريق الحشو ان نقوم بفرد الورقة كذلك ونضع بداخلها الارز طبعا

مش يكون كبير الحجم زى ده يكون اصغر شويه زى الصورة اللى فاتت

 

"مش لقيت صور تانى بقى":red::red:

dsc01245vu0.jpg

 

 

====================

 

 

وفى اناء اخر او حلة نقوم بوضع ما يقارب تغطية المحشى شوربة " ويمكن بدلا ممن الشوربة ماء" ونضع قليل من الطماطم بها "2 متوسطة الحجم"

 

وقليل من الملح ونتركها حتى الغليان

 

ثم نضع الماء او الشوربة المغلى على المحشى ونضعه على النار حتى غليان المحشى مع الماء أو الشوربة

 

بمجرد ان نجده غلى نخفض النار جدا جدا جدا جدا ونتركه الى ان يتشرب الماء ويصبح الارز ناضجا

 

 

=====================

 

وتوته توته خلصت الحدوته

 

"طبعا الموضوع اهداء لأمى الغالية حياة "

 

وسامحونى ع العامية المختلطة بالعربية ...

==========

 

 

بوركتم جميعا

 

" أختكم فى الله دعوه للجنة

ودفء الأنس سابقا"

 

=============

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

قام بنشر

"طبعا الموضوع اهداء لأمى الغالية حياة "

 

 

 

يعني الاكل مش للجميع ولا ايه؟؟؟؟

ولا اكل بره؟:angry:

قام بنشر

93356777.jpg

 

أولا أقدم لك هذه الباقة الجميلة من الزهور تعبيرا مني لك عن مدى سعادتي بهذا الموضوع الهدية لي منك ، جوزيتي الجنان يا بنتي

 

 

ثانيا بعض الخضر تسمى باسماء تختلف عمّ نسميه نحن فحتى أوضح ذلك لكل من يتابع هذا الموضوع من غير المصريين طبعا

 

أضيف هذه الصور للتوضيح

 

31490063.jpg

الكسبرة ونسميحا نحن في تونس كرافس

 

42270019.jpg

البقدونس ما يسمى عندنا معدنوس

 

74561896.jpg

الشبت نفس التسمية شبت

 

واضح انك صنافة يا دعوى للجنة انتضر المزيد ، وفي المرة القادمة خلي الإهداء للجميع كي لا يغضب منا الجميع

:wink_smile:

قام بنشر

جزاك الله خير ا "مستر على"

ذكرت ان الموضوع اهذاء لأمى حياة وليس الأكل كله:rolleyes::rolleyes:

 

 

جزيتى الجنة ياااااااااااااا أمى على التوضيح

 

والورد الجميل:kiss:

 

 

===================================

 

 

طريقة عمل الماحشى- طريقة عمل المحشى - طريقة لف المحشى - محشى الكرنب

 

 

 

 

  • 4 weeks later...
قام بنشر

امممم حلو اما نتصوّرلو كان تذوقينا ييكون احلى منك

 

wink_smile.gif

 

 

يعطيك الصحة يعيّش اختي

  • 2 weeks later...
  • مشرفي الأقسام
قام بنشر

يا اللـــــــــــــــــــــه

 

هو ليه المحشى بتاعكم ضخم وعملاق بالطريقة دى

 

دول حتى بيسموه صباع محشى

ده المحشى بتاعنا ولا حاجة جمب بتاعكم

كده مش كويس للوزن على فكرة :smile:dance3[1].gif

  • 1 month later...
  • مشرفي الأقسام
قام بنشر

النهاردة عملنا محشى كرنب واانا بلف الكرنب افتكرت الموضو ع ده وصورتلكم المحشى بتاعنا وهنزلكم الصور

 

إن شاء الله

 

من كتاب ابلة بسمة الأقصى صفحة المحشى 000203CE.gif

قام بنشر

شكرا على الوصفة والصور

 

 

تسلم الايادى

 

 

---------------

 

تم إزالة الروابط الدعائيه من مشاركتك بواسطة الإدارة - لأن هذا مخالف لقوانين المنتدى

  • مشرفي الأقسام
قام بنشر

إماااااااااااااال فين المحشي ؟؟؟:2:

  • مشرفي الأقسام
قام بنشر

إماااااااااااااال فين المحشي ؟؟؟:2:

 

جاية فى الطريق يا بنتى بس مكسلة أرفع الصور GIVE_MEH_SMILES_by_de_Mote.gif

  • مشرفي الأقسام
قام بنشر

post-2316-060333300 1299417431_thumb.jpgpost-2316-049500100 1299417414_thumb.jpgpost-2316-049500100 1299417414_thumb.jpgpost-2316-049500100 1299417414_thumb.jpgpost-2316-060333300 1299417431_thumb.jpgبصوا يا حراااااام المحشى بتاعنا عنده أنيميا حادة GIVE_MEH_SMILES_by_de_Mote.gif بينما فى ناس بتعمل المحشى عنده سمنة مفرطة

 

والناس فيما يعشقون مذاهبُpost-2316-049500100 1299417414_thumb.jpg

  • مشرفي الأقسام
قام بنشر (تعديل)

post-2316-060333300 1299417431_thumb.jpg]بصوا يا حراااااام المحشى بتاعنا عنده أنيميا حادة GIVE_MEH_SMILES_by_de_Mote.gif بينما فى ناس بتعمل المحشى عنده سمنة مفرطة 00020472.gif

والناس فيما يعشقون مذاهبُ:post-2316-049500100 1299417414_thumb.jpg

تم تعديل بواسطه بسمة الاقصى
  • 3 weeks later...

انشئ حساب جديد او قم بتسجيل دخولك لتتمكن من اضافه تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

♥ تسجيل دخول ♥

هل تمتلك حساب بالفعل ؟ سجل دخولك من هنا.

♥ سجل دخولك الان ♥
×
×
  • اضف...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, اتفاقيه الخصوصيه, قوانين الموقع, We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..