نـــــــــــور 199 قام بنشر June 12, 2011 (تعديل) اخواتى الحبيبات السلام عليكم ورحمة الله وبركاته اتيت لكن اليوم بطريقة عمل السجق الاسكندرانى من مطبخى طريقة سهله وطعمها راااااائع ان شاء الله تجربوه ويعجبكن الطلبات نصف كيلو سجق بلدى 3 حبات فلفل حلو 3 حبات طماطم و2 بصل حسب الرغبه انا عملته بدون بصل ولو وضعتى بصل يجب ان يتم تشويحه على النار مع القليل من الزيت قبل وضع السجق والطماطم والفلفل ملح وفلفل اسمر وهذا هو شكل السجق لمن لا يتعرف عليه من الاسم فقط الطريقه اولا نقلى السجق فى الزيت نصف قلى لمجرد ان يتغير لونه ثم نخرجه من الزيت ونضعه على ورق ماص للزيت 8كيلوا بايت)// ثانيا نقطع السجق قطع صغيرة ونقطع الطماطم والفلفل قطع صغيرة ونضعهم مع بعض فى مقلاة مع القليل من الزيت والملح والفلفل الاسمر 7كيلوا بايت)// .9كيلوا بايت)// ثالثا نشوحهم جميعا على النار الى ان ينزل ماء الطماطم وكل شويه نقلبهم معا 6كيلوا بايت)// رابعا نطفىء النار بعد ان يتشرب السجق ماء الطماطم ويصبح بهذا الشكل 7كيلوا بايت)// ثم يوضع فى طبق التقديم ويقدم مع بطاطس محمرة وسلاطات 4كيلوا بايت)// 6كيلوا بايت)// والف هنا وشفا تم تعديل June 12, 2011 بواسطه نـــــــــــور شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شار ك علي موقع اخر