اذهب الي المحتوي
منتديات ياللا يا شباب
نـــــــــــور

سجق اسكندرانى

Recommended Posts

اخواتى الحبيبات

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اتيت لكن اليوم بطريقة عمل السجق الاسكندرانى من مطبخى طريقة سهله وطعمها راااااائع ان شاء الله تجربوه ويعجبكن

الطلبات

نصف كيلو سجق بلدى

3 حبات فلفل حلو

3 حبات طماطم

و2 بصل حسب الرغبه انا عملته بدون بصل ولو وضعتى بصل يجب ان يتم تشويحه على النار مع القليل من الزيت قبل وضع السجق والطماطم والفلفل

ملح وفلفل اسمر

 

وهذا هو شكل السجق لمن لا يتعرف عليه من الاسم فقط

post-133586-1306773839_thumb.jpg

 

الطريقه

اولا نقلى السجق فى الزيت نصف قلى لمجرد ان يتغير لونه ثم نخرجه من الزيت ونضعه على ورق ماص للزيت

 

post-133586-1306773942_thumb.jpg8كيلوا بايت)//

post-133586-1306774044_thumb.jpg

 

ثانيا نقطع السجق قطع صغيرة ونقطع الطماطم والفلفل قطع صغيرة ونضعهم مع بعض فى مقلاة مع القليل من الزيت والملح والفلفل الاسمر

 

post-133586-1306774124_thumb.jpg7كيلوا بايت)//

 

post-133586-1306774250_thumb.jpg.9كيلوا بايت)//

 

ثالثا نشوحهم جميعا على النار الى ان ينزل ماء الطماطم وكل شويه نقلبهم معا

 

post-133586-1306774370_thumb.jpg6كيلوا بايت)//

 

رابعا نطفىء النار بعد ان يتشرب السجق ماء الطماطم ويصبح بهذا الشكل

 

post-133586-1306774497_thumb.jpg7كيلوا بايت)//

 

ثم يوضع فى طبق التقديم ويقدم مع بطاطس محمرة وسلاطات

 

post-133586-1306774594_thumb.jpg4كيلوا بايت)//

 

post-133586-1306774667_thumb.jpg6كيلوا بايت)//

 

والف هنا وشفا

تم تعديل بواسطه نـــــــــــور

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

انشئ حساب جديد او قم بتسجيل دخولك لتتمكن من اضافه تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

♥ تسجيل دخول ♥

هل تمتلك حساب بالفعل ؟ سجل دخولك من هنا.

♥ سجل دخولك الان ♥

×
×
  • اضف...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, اتفاقيه الخصوصيه, قوانين الموقع, We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..