اذهب الي المحتوي
منتديات ياللا يا شباب
ريتـــــال

تكات لكل طبخه

Recommended Posts

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

 

 

 

1- للبسله المسبكه - قرب انتهائها وعندما تتسبك اضيفي لها 2 فص ثوم صحاح

 

 

2-للكوسه المطبوخه والمحشيه- إضافة النعناع الناشف أو الأخضر يضفي نكهه مميزه جدا

 

 

 

3- لصينية البطاطس - أضيفي الثوم المدقوق والكسبره وجوزة الطيب المبشوره

 

 

4-للباميه اطحني الثوم مع الفلفل الرومي البارد وحمريهم في الزبده واضيفي عصير الطماطم

 

 

5- للملوخيه لا تغطيها وهي سخنه اتركيها تبرد بعد إضفة التقليه- حتي لا تسقط ولا تسود

 

 

6- للقلقاس - بعد إضافة السلق لا تتركيه يغلي - لونه يصفر

 

 

 

7-الخرشوف - لا تسلقيه كثيرا اذا كنتي ستقومين بتخزينه في الثلاجه-

 

 

وبصفه عامه الخرشوف يقدم مسلوق افيد واحلي من المطبوخ

 

 

8- للفراخ المشويه او الشيش طاووك اضيفي عصير الليمون بكثره في التتبيله

 

 

9-للكفته المشويه تتبل بعصير البصل فقط وليس بصل كاملا

 

 

 

10-للفراخ البانيه اضيفي الكاري البودر في التتبيله وفي بقسماط التغطيه

 

 

 

11-لورق العنب لا تكشفي غطائه وهو ساخن حتي لا يسود لونه

 

 

 

(عكس الملوخيه) واضيفي الليمون اثناء التسويه

 

 

12-للبشاميل وانواع الصوصات البيضاء وشوربة الكريمه اضيفي جوزة الطيب المبشوره

 

 

13-للخيار المخلل اضيفي الكرفس وفصوص الثوم

 

 

14-تسلق المعكرونه لمدة 7 دقائق في ماء مغلي

 

 

 

= 3اضعاف كميه المكرونه -اما المكرونه المستخدمه في

 

 

صينيه بالبشاميل تحتاج لمزيد من التسويه

 

 

-15للبفتيك -يتبل ويغطي بالبقسماط ويدق ثم يغطي بالدقيق

 

 

ثم البيض ثم البقسماط ثاني -يترك في الفريزرربع ساعه قبل القلي

 

 

-ويطلع علي القلي علي طول ومش هاتشتكي تاني انه بيكش او قشرته بتتفك

 

 

 

16-للأرز بالبسله والجزر اسلقي البسله والجزر لوحدهم-

 

 

 

سوي االأرز للنهاية وقبل التقديم أضيفي البسله وقلبيها جيدا

 

 

-لو اضفتيهها في بدايه الطهو ستتهري وتعجن داخل الأرز

 

 

17-اللحمه البارده لا تسوي 100 % ياعني سوي الا ربع عشان

 

 

ماتتهريش اثناء التقطيع- تبرد جيدا فى الثلاجه قبل التقطيع

 

 

 

-تقطع رفيعه جدا بسكين حامي او سكين بالكهربه

 

 

18-لعمل حشو للبط او الدجاج(أرز أو فريك )لابد ان يسوي الأرز

 

 

 

خارجيا ثلاثة ارباع تسويه ليكمل النضج بداخل الدجاجه او البطه

 

 

 

19-عند انضاج اي نوع من انواع اللحوم البيضاء لابد ان تبرد

 

 

ساعتين علي الأقل قبل تسويتها وبعد ذبحها اي

 

 

الا تطهي وهي لحمها ساخن - لن تنضج

 

 

 

 

20-سر الكفته المشويه -ليه بنقول مش زي كفتة الحاتي -

 

 

استخدمي الإليه الضاني فوق الشوايه وبجوار الكفته

 

 

 

مع فحمه وهاتبقي احلي من بتاعة الحاتي

 

 

 

21- لعمل العصاج افرمي البصل واضيفيه مع اللحم المفروم

 

 

 

في مقلايه تيفال قلبي علي نار هادئه وقلبي حتي يتغير لونه

 

 

اتركيه ينزل مائه -اضيفي التوابل وقلبي جيدا -ياعني بدون

 

 

 

اضافه دهون نهائيا -ينفع للدايت ولا يجعل الكبيبه تفك

 

 

 

-ويقلل السعرات الحراريه للأطباق مثل المكرونه بالبشاميل

 

 

 

 

22-لمنع الغازات اضيفي الكرفس لشوربة العدس والكمون لمحشي الكرنب

 

 

 

23-تسلق جميع انواع البقول في ماء وتصفي ويتم تغيير

 

 

 

الماء عند التسويه او التسبيكه -وذلك لمنع مغص القولون العصبي

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

تسلمى ريتال على التكات الحلوة هجربها إن شاء الله وأدعيلك

خدى كمان دى

 

علشان تكسرى حموضة الطماطم وانتى بتسبيكيها حطى شوية سكر شوية قليلين يعنى مش كيلو سكر

أحسن هتترمى فى وشك فى الآخر GIVE_MEH_SMILES_by_de_Mote.gif

تم تعديل بواسطه بسمة الاقصى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

زائر
اضف رد علي هذا الموضوع....

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • اضف...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, اتفاقيه الخصوصيه, قوانين الموقع, We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..