اذهب الي المحتوي
منتديات ياللا يا شباب
الفقيرة الى الله

سحورك عندنا...

Recommended Posts

12927977921804.gif

 

 

 

 

سحورك عندنا

 

 

HWE_72771.jpg

اولا :كل عام وحضراتكم بخير بمناسبة حلول شهر رمضان

 

اعادة الله عليكم وعلينا وعلى الامة الاسلامية بالخير والسعادة

 

سحورك عندنا

وجبات خفيفة وجميلة ومفيدة جداااا للسحور وكمان تخفف الجوع والعطش

 

حتشوفوها معانا ان شاء الله طول الشهر الكريم

 

باذن المولى انا بجيبلكم كل يوم وجبة سحور هنا...

اتمنى ان تنال اعجابكم ...

 

واليكم بعض المعلومات المفيدة للسحور

 

السؤال:ما هي المأكولات والمشروبات التي يجب أكلها أثناء

 

وجبة السحور لتمنع الإحساس بالعطش أثناء الصيام

 

الإجابة

 

 

السحور بركة، وقد أمر النبي صلى الله عليه وسلم به فقال:

 

(تسحروا فإن في السحور بركة) ومعنى ذلك أن من يتسحر

 

سيخف شعوره بالجوع والعطش،

 

وهذا ليس مرتبطاً لا بكمية ولا بنوعية الطعام، وقد أثنى النبي صلى الله

 

عليه وسلم على

 

سحور التمر فقال: (نعم سحور المؤمن التمر)،

 

وقال صلى الله عليه وسلم

 

: (السحور كله بركة فلا تدعوه ولو أن يجرع أحدكم جرعة ماء فإن الله

 

 

وملائكته يصلون على

 

المتسحرين)، والسنة تأخير السحور؛ لأنه فعل النبي

 

صلى الله عليه وسلم.

 

ومع ذلك فهناك نصائح هامة عامة للسحور، منها:

 

أن تكون وجبة السحور

 

وجبة خفيفة قليلة الدهون، وعدم النوم بعد تناول

 

وجبة السحور مباشرة.

 

وأما لتجنب الإحساس بالعطش، فيجب تجنب الأغذية

 

الشديدة الملوحة، وتجنب التوابل

 

والبهارات وخاصةً عند السحور؛ لأنها تزيد الإحساس

 

بالعطش، ويُستحسن تجنب

 

 

استعمال الأغذية المحفوظة، أو الوجبات السريعة التحضير

 

، كما ويجب شرب

 

كمية كافية من الماء، مع عدم المبالغة في ذلك،

 

وبشكل عام فإن تناول

 

المأكولات الطازجة خاصةً الفواكه والخضراوات،

 

وشرب العصير واللبن

 

وتناول السلطات، كل ذلك مجتمعاً يُساعد

 

في سحور طيب

 

وصيام مبارك بإذن الله تعالى .

 

إذن: السحور وتأخيره، وتناول التمر والماء، والسلطة واللبن،

 

والمأكولات الطازجة من

 

فواكه وخضروات، وتجنب الدهن والملح، والتوابل

 

والبهارات والمحفوظات.

 

 

 

ودى اول وجبة سحور عندنا تفضلوا.....معانا

 

كفتة الدجاج بالبطاطس

 

 

1.jpg

 

 

كفتة الدجاج بالبطاطس

 

 

 

 

 

المقادير :

 

 

- نضع الأقراص في البيض المخفوق ثم الدقيق والبقسماط .

 

 

- نضعها لمدة نصف ساعة في الفريزر .

 

 

- بعد أن نخرجها نقليها في الزيت الغزير إلى أن تحمر وتقدم ساخنة .

 

 

- صدور دجاج

 

- كزبرة مفرومة ناعم

 

- بقدونس مفروم ناعم

 

- ثوم مفروم ناعم

 

- بهارات

- فلفل أسود وملح

 

- 2 بطاطس مهروسة

 

- 1 بيض

 

- دقيق وبقسماط

 

- زيت

 

 

الطريقة :

 

 

- نسلق صدور الدجاج ونقطعها قطع صغيرة ثم نضعها

 

في الخلاط أو في المفرمة .

 

- نضع على الدجاج باقي المقادير ونخلطهم جيداً في الخلاط

 

ثم نخلطهم مع البطاطس المهروسة .

 

 

 

- نأخذ قطع من الخليط ونشكلها على هيئة دائرة

 

أو أصابع حسب رغبتك .

 

اوعى تنسى تقدمى معاها الطبق الجمييييل دة,,,,,

 

146407hdrmutnet.jpg

 

 

انتظرووووووووووووو الطبق القادم...................

تم تعديل بواسطه الفقيرة الى الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

3_8_230.gif

 

 

 

الفول بالبيض

2.jpg

 

 

مقادير

 

 

عشر ملاعق من الفول الناضج المهروس

 

 

بيضتان

 

ملعقة زيت ذرة. ملح وفلفل أسود وقليل من الشطة الحمراء حسب الرغبة

 

 

الطريقة

 

يقلى البيض في السمن أو زيت الذرة حسب الرغبة.ويسخن الفول المهروس

 

ويتم وضع البيض المقلي عليه مع تتبيله بالملح والفلفل والشطة الحمراء

 

لمن يريد. ويقدم مع السلطة الخضراء والبطاطس البوريه.

 

وطبعا طبق السلطة شى اساسى فى السحور

1330.jpg

وكمان علبة او اثنين زبادى ..

...

1916.jpg

 

 

 

انتظرووووووووووووووووا الطبق القادم

 

 

 

اوعوااااااااااااااااااااا تروحوا فى حته تانيه:unsure:

تم تعديل بواسطه الفقيرة الى الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

بسم الله ماشاء الله تبارك الله لاقوة الا بالله

كل هذاااااا في السحور

rolleyes.gif

حلــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــوّ

keda.gif

( بيني و بينك انا سحوري دايما يا كاس عصير و قطعة كيك , يا كاس لبن او حليب مع شوّية غلّه , يا يوغرت وخبز او يمكن احيــــــــــــانا قهوه و شوّية قاتو ,, وطبعا شربة ماء \\\ كفــــــــايه عليا

lol.gif)

041.gif

,,,,,,,,,,,,,

لكن , بالحق, يعطيك الصحّه على هالموضوع , كثيـــــــــــــر اشخاصا ممكن يستفادوا منه

( عن نفسي يفيدني جدا , خاصّه لو تحطيلنا المقادير على طول , نحب نتعلّم وجبات كثير غير التونسيّه و الاوروبيه ,,, لكن موش للسحور صراحة ,

red_smile.gif)

wub.gif

بالحق , يعطيك الصحّه اختي

041.gif

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

2ZC96792.gif

 

فول بالسجق

 

1276830661.gif

 

 

 

w12_17_4_2010_18_38.jpg

يقطع السجق الى شرائح بسمك 2/1 سم . يسخن الزيت ويضاف إليه

 

 

 

السجق ويحمر لمدة 5 دقائق فى إناء متوسط.

 

 

يضاف الفول وبعض الماء والملح والفلفل ويطهى لمدة 5 دقائق

 

 

. يرفع عن النار ويضاف عصير الليمون . يقدم معه خبز بلدي وسلطة طحينة

الوجبة الثانية

 

 

 

chef5.GIF

 

ثانيا الزبادى

 

 

341094.jpg

كيلو لبن طازج

 

كوب زبادى الطيب او دانون او اى نوع تفضلين

 

اذا اردتى عمل زبادى منزوع الدسم

 

قومى بوضع اللبن فى اناء داخل الثلاجة وفى اليوم التالى انزعى طبقة القشدة الموجودة

 

على اللبن ويمكنك استعمالها فى الاكل مع المربى والعسل

 

او عمل المعمر او تخزينها وتجميعها لعمل السمن البلدى والمرتة

 

اغلى اللبن واتركية الى ان يصبح فاتر قلبى كوب الزبادى الجاهز حتى يصير لين

 

اضيفية الى اللبن الفاتر وقلبية جيدا قومى بتعبئة فى اكواب زجاجية

 

ضعية فى اناء صنية مثلا واحكمى الغطاء علية وضعية فى مكان مغلق كفرن البوتاجاز

 

حتى يتجمد ويعطيكى قوام الزبادىثم ضعية فى الرف العلوى فى الثلاجة

 

استعملية واتركى كوب منة لعمل زبادى مرة اخرى

 

ويمكنك كذالك غلى اللبن ووضعة فى الثلاجة لليوم الثانى وبذلك يمكنك نزع كمية اكبر

 

من القشدة وعند عمل الزبادى فقط قومى بتدفئة اللبن على النار واصنعى الزبادى

 

اذا اردتى عمل زبادى كامل الدسم اغلى اللبن واتركية حتى يصبح فاتر واصنعى الزبادى

 

وهذا الزبادى اجمل واوفر كثير من الذى تقومى بشرائة

 

ولوكان عندك جهاز عمل الزبادى املئ اكوابة وضعية فى الجهاز

 

طبعا زى ما متعودين مننساش طبق السلطة

 

Salatteller.gif

 

 

 

وممكن ناكل معاها طبق بيض مثلا

 

eve-mrkzy-cooking-recipes-egg-856.jpg

 

 

وبعدين نحلى باى مشروب

 

 

line5.gif

 

عصير وليكن...

 

0803061454120QM2.gif

 

12979665811.gif

 

 

 

 

انتظروووووووو الطبق القادم

 

 

اوعوا ترحوا فى حته تانية

 

 

باااااااااااااااااااااااااااااى

 

574286.gif

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

keda.gifkeda.gifkeda.gifkeda.gifkeda.gifkeda.gifkeda.gifkeda.gif

شكرااااااااا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

 

chef.gif

 

 

 

 

 

 

 

 

طريقه عمل فطير بالجبنة للسحور

 

 

 

 

smal8201111102030.jpg

 

 

 

 

 

 

المكونات:

 

 

132786.png

 

 

 

 

نصف كيلو دقيق ، 1 ملعقة صغيرة خميرة بودرة

 

2 ملعقة زبادى ، 1 بيضة ، 2 ملعقة زيت زيتون

 

1 كوب مياه دافئة ، ذرة ملح وسكر ، 100 جرام جبنة موتزاريلا

 

100 جرام طماطم مكعبات صغيرة ، 1 ملعقة زعتر

 

 

الطريقة:

نخلط الدقيق والخميرة والسكر والملح والزبادى وزيت الزيتون والمياه الدافئة جيدا، ثم نقوم بتقطيع العجينة إلى 6 قطع متساوية وتترك

 

 

حتى تتخمر العجينة، ثم نقوم بفرد كل قطعة وتوضع الجبنة والطماطم والزعتر وقليل من زيت الزيتون ثم

 

 

توضع فى صينية، وتزج فى فرن بدرجة حرارة 200 وتقدم ساخنة.

 

 

وطبعا زى ما متعودين طبق زبادى طااااااازة

 

 

yogurt.jpg

 

12.gif12.gif12.gif

 

 

 

انتظروااااا الطبق التاااااااااااااالى ....12.gif

 

 

 

وحشتونيييييييييييييييييييييي

 

 

النهاردة طبق جديد معانا ...

.

 

ووجبة خفيفة للسحور

 

ياللا بينا سوا.....

 

 

 

-توست بالبيض

 

2345.jpg

 

 

 

 

 

 

 

الطريقه :

 

 

 

 

خبز توست

جبن شرايح

بيض مخفوق مع ملح وفلفل

نجيب طبقة توست نحط عليها طبقه جبن

نجيب قطعه التوست الثانيه نقطعها بقطاعه من النص اي شكل تحبون انا قطعت نجوم ودوائر ونحطها على الجبن

نجيب بيضه ونخفها ونحطها جوا الدائره بس بيضه وحده لكل خبزه

وندخلها الفرن شوي من تحت وبعدين من فوق

وبس

فكره حلوه لتقديم سندوتشات البيض وعشان الاطفال ياكلون بيض صلحوها باشكال يحبونها

 

 

 

وممكن معاها.....

20090618234656_Money_work_Photo2.jpg

 

ومعاها قطعة جبنة...

 

68516.png

 

وطبق سلطة زى دو مثلا....

 

14478_11254602508.jpg

 

وزيتونتين

 

 

olive_oil_course.jpg

 

 

 

وناخد معاها بعض الخضراوات

 

aba4ad6828.jpg

انتظروووووو الطبق اللى جاااااى

 

ok

 

:wink_smile:

تم تعديل بواسطه الفقيرة الى الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

انشئ حساب جديد او قم بتسجيل دخولك لتتمكن من اضافه تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

♥ تسجيل دخول ♥

هل تمتلك حساب بالفعل ؟ سجل دخولك من هنا.

♥ سجل دخولك الان ♥

×
×
  • اضف...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, اتفاقيه الخصوصيه, قوانين الموقع, We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..