اذهب الي المحتوي
منتديات ياللا يا شباب
الفقيرة الى الله

طريقة عمل جميع المربااااات بانواعها المختلفة بالصور

Recommended Posts

مربى التين

 

 

260_4584020effb6f8eecf96c735955df6f8.jpg

 

 

2b234a6787.gif

 

* المقادير *

كيلو تين

كيلو سكر

عصير ليمونه

ربع معلقة صغيرة مسحوق قرنفل

2b234a6787.gif

 

 

* الطريقة *

1- أحضري التين واغسليه وقطعيه إلى قطع صغيرة وحطيه في طبق صيني على هيئة طبقات وبين كل طبقة وطبقة ضعي سكر.

2- اتركيه فترة تتراوح من 2 إلى 3 ساعات لغاية ما يخرج كمية المياه اللي موجودة فيه.

3- بعد كده حطيه على نار هادئة مع التقليب لغاية ما تلاقي السكر اللي فيه ذاب خالص.

4- بعد كده ضيفي إليه عصير الليمون وسيبيه على النار لغاية ما يتعقد مع إضافة القرنفل المطحون إليه. وزي ما اتفقنا إنك تشيلي الريم أولا بأول.

5- لما تلاقي المربى استوت شيليها من على النار وسيبيها لغاية ما تبرد وبعد كده عبيها في البرطمانات ودخليها التلاجة.

 

 

مربى الجزر

 

7010.imgcache.jpg

 

 

0f6599bff0.gif

 

المقادير

 

2 كيلو جزر

2 كيلو سكر

نصف ملعقة شاى من القرفه الناعمه أو القرنفل حسب المزاج

عصير ليمونه

 

0f6599bff0.gif

الطريقه

يقشر الجزر ( ويفضل غسيله جيدا بدون تقشير للاحتفاظ بفوائد القشرة )

يقطع حلقات صغيره

يسلق فى ماء يكفى لتغطيته

ينشل من الماء

يضاف للماء ناتج السلق السكر ويترك على النار

يختبر كل فتره باسقاط نقطة من الملعقة حتى نجد النقطة بها مطاطية خفيفه

يضاف عصير الليمونه للمحلول ويترك على النار 5 دقايق

يضاف الجزر المسلوق والقرفه أو القرنفل للمحلول على النار 15 دقيقه

يعبأ فى برطمانات جافة وهو ساخن للتعقيم

يغطى بعد ان يبرد ويوضع فى مكان جاف او بالثلاجه

 

0f6599bff0.gif

مربى الفراوله

 

 

 

7014.imgcache.jpg

 

 

7265b48dbd.gif

 

 

المقادير:

 

كوبان فراولة

 

ملعقتان صغيرتان عصير ليمون

 

1/2 1 كوب عسل

 

عبوة من مسحوق البكتين (مادة توجد فى الثمار وخاصة فى التفاح، تتحلل فى المياه المغلية ثم تشكل عند التبخر مادة هلامية)

 

7265b48dbd.gif

 

* الطريقة:

 

- تخلط الفراولة وعصير الليمون والبكتين فى إناء من الأستنلس أستيل.

 

- يرفع الإناء فوق النار حتى تمام الغليان، ثم يضاف العسل.

 

- يترك الخليط للغليان مرة أخرى بعد إضافة العسل مع التقليب من 10- 12 دقيقة.

 

- ترفع المربى من على النار بعد أن يصبح قوامها مثل الشراب الغليظ ثم تترك لتهدأ وتبرد.

 

- تعبأ فى برطمان محكم الغلق وتوضع فى الثلاجة.

 

7265b48dbd.gif

 

 

مربى الـــــــــتفاح

 

 

 

7015.imgcache.jpg

 

 

 

55e70a4510.gif

 

المقادير:

 

2 كيلو تفاح مقشر ومقطع إلى اجزاء صغيرة

6 أكواب سكر

1 ملعقة صغيرة قرفة

1/2 ملعقة صغيرة فلفل حلو

1/2 ملعقة صغيرة جوزة الطيب

1/4 ملعقة صغيرة قرنفل

1 كوب عصير تفاح

 

 

55e70a4510.gif

 

 

* الطريقة:

- فى إناء كبير الحجم تخلط جميع المكونات من التفاح والسكر والقرفة والفلفل الحلو وجوزة الطيب والقرنفل وعصير التفاح.

- يرفع الإناء فوق نار متوسطة الحرارة حتى تمام الغليان.

- مع التقليب المستمر للخليط، ترفع درجة حرارة الموقد حتى يتحول الخليط إلى القوام الجيلاتينى.

 

- يرفع الخليط من على النار ويتم التخلص من الرغاوى التى تكونت على السطح.

- تترك المربى لتهدأ قليلاً ثم تعبأ فى برطمانات جافة ونظيفة مع إحكام غلقها.

- توضع البرطمانات فى حمام بخار مائى وتحفظ فى الثلاجة حتى حين تناولها.

 

 

55e70a4510.gif

مربى الجوافه

 

 

 

08101114564608a8.jpg

 

 

 

df775a423d.gif

 

** المقادير **

 

كيلو جوافة.. كيلو سكر سنترفيش حوالي (3 أكواب كبيرة)

ربع كوب مياه.

2معلقة كبيرة عصير ليمون.

 

df775a423d.gif

**الطريقة **

 

1. اغسلي الجوافة وقطعيها شرائح.

2. بعد كده حطيها على النار هادئة لغاية ما تلاقي إنها بدأت تلين، شيليها من على النار وسيبيها لغاية ما تبرد.

 

3. وعلشان تتخلصي من البذور اللي في الجوافة صفي الجوافة في مصفاة بس خلي بالك إن المصفاة تكون ذات ثقوب ضيقة.

 

4. ضيفي السكر إلى ماء السلق والجوافة وحطيها على النار هادئة مع التقليب المستمر لغاية ما يذوب السكر.

 

5. ضيفي إليها عصير الليمون مع استمرار التقليب لمدة 5 دقائق ونزع الريم اللي بيتكون أولا باول.

 

6. لما تلاقيها استوت شيلها من على النار وسيبيها لغاية ما تبرد وحطيها في البرطمان اللي إنت مجهزاه زي ما اتفقنا واحفظيها في الثلاجة.

مربى القرع العسلي

 

 

 

7017.imgcache.jpg

 

 

 

7ed71738ad.gif

 

 

المقادير:

 

1) كيلو قرع عسلي.

2) كيلو سكر.

3) ثلاثة ارباع كوب عصير برتقال.

4) عصير ليمونة واحدة.

 

 

 

7ed71738ad.gif

 

 

طريقة العمل:

 

1) يقطع القرع العسلي إلى قطع مربعة صغيرة.

2) نضيف عصير البرتقال والسكر وعصير الليمون إلى القرع العسلي المقطع، ونضعهم على نار هادئة حتى يصبح جاهزا للحفظ في البرطمانات.

3) نعقم البرطمانات.

4) نضع مربى القرع العسلي في البرطمانات ونقفلها بإحكام.

 

مربى الموز

 

 

 

41_8.jpg

 

 

 

3e720d3bb6.gif

 

المقادير:

4 أكواب موز مهروس

1/3 كوب عصير ليمون

ملعقتان صغيرتان سكر بنى

1/4 ملعقة صغيرة جوزة الطيب مطحون

3e720d3bb6.gif

 

* الطريقة:

- تخلط جميع المكونات الموز وعصير الليمون والسكر وجوزة الطيب وتخفق فى الخلاط الكهربائى حتى تمام الامتزاج.

- ترفع المكونات فى إناء فوق النار حتى تمام الغليان.

- تخفض درجة حرارة الموقد حتى يصبح الخليط سميكاً.

- من الممكن أن تقدم المربى وهى ساخنة فوق كيك أو تعبأ فى برطمانات للاستخدام المألوف

 

3e720d3bb6.gif

مربى المشمش

 

 

 

7011.imgcache.jpg

 

 

 

 

baa0dc3831.gif

 

المقادير‏:

 

1‏ كيلو مشمش‏,1‏ كيلو سكر سنترفيش‏,‏ عصير ليمونة

baa0dc3831.gif

الطريقة‏:

*‏ ينزع النوي من المشمش‏.‏

‏*‏ يقطع المشمش بالسكين قطعا صغيرة‏.‏

‏*‏ في طبق صيني او بلوري يوضع المشمش في طبقات متبادلة مع السكر ويترك المقدار‏6‏ ـ‏8‏ ساعات حتي ويخرج المشمش ماءه

‏*‏ في إناء عميق يرفع المشمش فوق نار هادئة مع التقليب من حين لآخر حتي يذوب السكر تماما‏.‏

‏*‏ يضاف عصير الليمون ويترك المقدار علي النار هادئة حتي تعقد المربي‏.‏ ويرفع الريم‏.‏

‏*‏ ترفع المربي من فوق النار وتترك حتي تبرد تماما ثم تعبأ في برطمانات معقمة

‏*‏ تحفظ داخل الثلاجة او في مكان جاف متجدد الهواء‏

 

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

زائر
اضف رد علي هذا الموضوع....

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • اضف...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, اتفاقيه الخصوصيه, قوانين الموقع, We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..