اذهب الي المحتوي
منتديات ياللا يا شباب
سبرتو

تفضل اكلات و لا الذ

Recommended Posts

بطاطس أومليت

 

 

 

 

 

المقادير

1 بطاطس كبيرة مبشورة

2 بيض

1 ملعقة كبيرة دقيق

1 ملعقة كبيرة بقدونس

2 ملعقة كبيرة جبن موتزريلا مبشور

1 ملعقة كبيرة زيت

2 ملعقة كبيرة قطع جبن شيدر

سلامي – دجاج- لحم مدخن

 

الطريقة

- يُخفق البيض في وعاء عميق ثم تُضاف البطاطس المبشورة مع التقليب .

- يُضاف الدقيق لخليط البيض حتي تصبح متماسكة ثم تُتبل بالملح و الفلفل و جوزة الطيب.

- يُضاف البقدونس و الجبن المبشور للخليط السابق.

- يُسخن زيت في مقلاة علي النار ثم يُوضع خليط البطاطس علي شكل أومليت و يُترك حتي يُحمر.

- يُقلب علي الجهة الاخري حتي يحمر ثم تُوضع قطع الجبن و شرائح السلامي أو الدجاج علي الوجه حتي يسيح الجبن و ينضج من أسفل.

- يُقدم ساخن مع سلطة أو كوب حليب.

 

 

 

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

زيتون أخضر مخلل

 

 

 

 

 

تعتبر ثمرة الزيتون فاكهة ، وتنتج دول حوض البحر المتوسط 90%من المستخدم عالميا.

 

المقادير

 

1 كيلو زيتون أخضر كبير

4 ملعقة كبيرة كرفس ( ورق ) مقطع قطعاً رفيعة

5 فص ثوم

2 جزر مبشور

3 فلفل حار

1 جزء عصير ليمون (مع الاحتفاظ بالقشر )

1 جزء خل أبيض

1 جزء ماء مملح (3 ملعقة كبيرة ملح خشن لكل كوب ماء)

زيت خضار

 

الطريقة

 

- يُغسل الزيتون جيدا ويشق طوليا بطرف سكين حادة.

- يُنقع الزيتون في ماء لمدة ثلاث أيام مع تغيير الماء كل يوم حتى يتخلص من مذاقه المر.

- يُدق الثوم بقليل من الملح والفلفل الحار ويُخلط مع الجزر والكرفس.

- يُصفى الزيتون ويُشطف جيداً ويصفى، يُرص طبقات بالتناوب مع خليط الثوم والجزر والكرفس مع الضغط للتخلص من الهواء.

- تُوضع طبقة من قشر الليمون بين طبقات الزيتون والخضار أو يُوضع القشر كطبقة أخيرة.

- يُخلط عصير الليمون والخل والماء المملح (تتوقف الكمية المستخدمة من الأجزاء الثلاثة حسب حجم وعدد البرطمانات) يجب أن تكون الأجزاء متساوية فإذا كان المستخدم كوب واحد من عصير الليمون فيُخلط بكوب واحد من الخل وكوب واحد من الماء المملح.

- تُوضع طبقة من الزيت ويُغلق البرطمان بأحكام ويُترك لمدة شهر على الأقل وكلما زادت المدة قبل الاستخدام كلما كانت النتيجة أفضل. يُترك في مكان بارد وجاف بعيداً عن الضوء.

 

 

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

الكشري

 

 

 

 

 

 

 

إذا لم يسعدك الحظ في تذوق الكشري أو سمعت عنه فقط في الأفلام أو كان أقرب ما قمت بعمله هو طبق المجدرة المشابه له،

فالكشري هو طبقي المفضل، ولشدة حبي له أهدتنى والدتي هذه الوصفة اللذيذة.

 

المقادير:

1- للصلصة

2 فص ثوم مفروم

2 ملعقة كبيرة زيت نباتي

2/1 1 كوب عصير طماطم طازج

4/1 ملعقة صغيرة شطة

1 ملعقة كبيرة خل

ملح وفلفل

 

2-للكشري:

2 كوب أرز مصري

1 كوب عدس بجبة (عدس بني)

4 كوب ماء

2/1 كيلو مكرونة صغيرة

ملح وفلفل

2 بصل متوسط الحجم مقطع شرائح

4 ملعقة كبيرة زيت نباتي

2/1 1 كوب صلصة طماطم للكشري

 

الطريقة:

1- للصلصة

- يُسخن الزيت على نار متوسطة ثم يضاف إليه الثوم ويقلَّب قليلاً لمدة دقيقتين.

- تُضاف صلصة الطماطم وتتبل بالملح والفلفل والشطة حتى تبدأ في الغليان ثم تخفض الحرارة إلى هادئة وتترك لمدة حوالي 10 دقائق.

- يُضاف الخل وتترك لمدة 5 دقائق أخرى ثم تحفظ الصلصة جانباً لتقدم مع الكشري.

 

عند استخدام صلصة سميكة إلى حد ما، يمكن إضافة الماء لتخفيفها مع مراعاة التقليب جيداً حتى تندمج وتذوب تماماً في الماء.

 

 

2- للكشري:

- يُغسل العدس ويصفى ويحفظ جانباً.

- يُوضع الزيت على نار متوسطة ثم يوضع البصل ويقلب حتى يصبح لونه بني فاتح.

- يُرفع البصل من الزيت ويوضع فوق قطعة قماش لامتصاص أي زيت زائد.

- يوضع العدس في نفس الإناء ويقلَّب ويغطى بالماء ويتبل بالملح والفلفل، وتخفض درجة الحرارة ويترك لمدة 25 دقيقة إلى أن يبدأ في النضج.

- يُضاف الأرز المغسول ويقلَّب مع العدس ويتبل.

- يَترك على نار هادئة حتى ينضج تماماً مع إضافة ماء إذا تطلب الأمر.

- في نفس الأثناء تسلق المكرونة وتصفى وتترك جانباً.

 

عند التقديم يوضع الأرز والعدس ثم قليل من المكرونة ويزَّين بصلصة الطماطم والبصل المحمر، ويمكن تقديمه مع سلطة من الطماطم والحمص.

هناك طبق الجدرة والمدردرة اللذان يشبها الكشري إلا أن في حالة المدردرة يطحن العدس في الخلاط في الماء المسلوق به ويطهى فيه الأرز.

 

 

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

مكنتش اعرف انك ست بيت ممتازه يا سبيرتو

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

ايه دا يا سبيرتو

يا بخت اللي حتتجوزك بئا

اصلك حتطبخ اكل لذيذ جدا

على فكره انا بردو اعرف اطبخ

هههههههههههههههههههههههههه

حنقيم مسايقه للطبيخ في المنتدى دا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

يم يم يم يم

انا عايز اكل بئا من الفريت دي اومليت

:smile::smile::angry::angry:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

يا باشا الله يخليك انتة بس سمى واطلب الشيف محمد هتلاقى عندك

 

 

 

ملحوظة يا احمد ابراهيم ما تنساش انى فى 2 جنية رسم توصيل ولا هوة سيزر احسن منى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

يا حبيبى برضة هوة اللى هاوى زى يكون زى الشيف اللى قدك وعلى العموم انا هدم ان شاء الله كل اسوبع اكلة شعبية ياااريت تعجبكم

وان شا ءالله الاسبوع الاول ليا فى سوريا هقدملكم التبولة والفتوش

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

ااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااه

يعني الموضوع هنا بئا حيكون مجمع الطبيخ

يلا حناكل الذ الطبخات بئا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

اخى العزيز sper2

شكلنا كده لازم نكون اصدقاء غصب عن اى حد

على فكرة انا معاك

يعنى معاك شيف نمرة واحد بس فى الوجبات المصرية الساخنة جدا

يعنى وجبات الغداء الشهية

المصرية البيتى مية مية

انا فى الخدمة لو عندك اى استفسار

ووصفتك شهية جدا جدا

***********************************************

تحياتى ليك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

يا عمورة يا حبيبى انتة لية مش عرفنى طيب انا هديلك امارة الامين المساعد بتاع علووووووم وب انتة هتعرف الباقى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

يا باشا اكلات اية احنا ولادك واحنا من غيرك ولا حاجة بس اللى يعرف اكلة يا ويلة لو اما قالناش عليها

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

lebanese.food.fatoush.jpg

 

 

سلطه الفتوووش الرائعه

 

1- رأس خس صغير .

2- ثلاث خيارات متوسطي الحجم .

3- أربع حبات طماطم .

4- أربع عيدان بصل أخضر طويل .

5- قليل من النعناع الأخضر .

6- عشرة رؤوس فجل أحمر .

7- رغيفين خبز عربي محمر .

8- ليمون للعصر .

9- ملح .

10- زيت زيتون .

 

======

تقطع جميع المقادير السابقة عدا الخبز.

- يخلط زيت الزيتون مع كمية مناسبة من الملح وعصير الليمون.

- يقطع الخبز إلى قطع صغيرة مربعة الشكل ثم يوضع على المقادير السابقة.

- يتبل بمخلوط الملح والليمون و زيت الزيتون .

 

و يفضل ان يحمر الخبز بالزيت حتى يصبح لونه وردي مائل للاحمرار

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

يا عمرو جهز نفسك بئا و نام جنب الباب

عشان انا حاجي واخطفك من غير ما حد يحس

يا ابني انت ثروه قوميه و هام جدا

و الاهم من كده انك حبيب قلبي الغالي جدا

ما تجيب بوسه بئا عل الحسسسساب

 

ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

حبيب قلبى يامن

ايه الكلام الكبير ده

دا كتير عليا اوى

وبعدين لو عايز تخطفنى تعالى وانا هسيبلك شباك غرفتى مفتوح

بس ما تتاخرش عليا اصلى بخاف بالليل لوحدى

**************************************

اما بالنسبة لحبيبى محمد عبدالرحيم

ازاى ما اعرفكش يعنى

بجدبجدبجد وحشتنى كتيييييييييييييييييير

وخد بالك من الطبخات

وعايزين طبخة شعبية حارة كده

**************************************

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

هههههههههههههههههههههههههههههههههه

ماشي يا عم بس ورينا بئا طبخاتك اللذيذه زيك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

اية دة يا شباب انا لو اعرف كدة من الاول كنت عملت منتدى للطبخ وبعدين تسرق اختراعى يا يامن كدة ضاع منى اول اسبوع بتاع سلطة الفتوش وانا ما كنتش عارف ان الموضوع هيكون حلو قوى كدة بس بجد اشطة عليكطم انتو الاتنين بس فى حاجة تانى يا يا من انتة ما تعرفهاش انى مش بطبخ بس لا كمان بعرف امسح واحمى العيال فلو عندك عروسة قولى وا كلش دعوة انا اقوم بشغل البيت كلة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه

و الله لو عندي بنت كنت ادمتهالك هديه ليـــــك

بس ما حصلش حاجه استنى لما اتزوج و اجيب

بنووووووووووووته حجوزهالك فووووووورا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

بس كدة مش حسبة 25 سنة مش مشطكلة اهو على الاقل اكون اتخرجت واجهزت نفشى وكمان جبت العربية واكون لسة طالع معاش عشان افضىلها واعرف اربيها هااهاهاهاه بس خد بالك طقم الشنان عليك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

large258825.jpg

 

المقادير:

 

500غ برغل ناعم منقى و مغسول جيدا-

500غ لحمة هبرة مدقوق للكبة -

1 بصلة كبيرة -

ملعقة ملح + نصف ملعقة فلفل أبيض + نصف ملعقة جوزة الطيب + نصف ملعقة قرفة ناعمة->

مقادير الحشوة:

500غ لحم مفروم-

3 بصلات مفرومين ناعم -

4ملاعق كبيرة دبس الرمان -

نصف ملعقة صغيرة ملح -

نصف ملعقة بهارات مشكلة -

قليل من بزور الرمان اذا وجدت .

 

 

الطريقة:

 

انقعي البرغل بالماء لمدة عشرة دقائق ثم صفيه من الماء و اعصريه جيدا بيدك

افرمي البصلة المقطعة و اللحم بالماكينة

اخلطي اللحم مع البرغل والتوابل ثم اطحنيها على دفعات في الماكينة

- بللي المزيج بقليل من الماء البارد

اعجني الكبة بيدك مع تكرار تبليلها بالماء البارد

وذلك حتى تصبح متماسكة

غطيها و ضعيها في البراد لمدة 20 دقيقة

وبعد ذلك نقوم باخذ قطع من العجينة بالحجم الذي نرغبه

وترصيصها باليد ووضع قليلا من الحشوة بداخلها ثم إغلاقها على شكل صحن صغير مغلق من فوق

وبعد الأنتهاء من الكمية المطلوبة نقوم بشويها إما على الفحم مع التقليب المستمر أو في الفرن

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

اممممممممممممم اكلة جميلة قوى قوى بس نسيت تقولى اس الاكلة دى اييييييية

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

الاكله دي من تراث الاكلاات السوريه الحلبيه

و اسمها - كبه و في منها انواع كتيره اوي

مقليه - مشويه - . . . . . . . . . . . . . . . الخ

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

اكلة جمييييييييييييييلة

حبيبى وطعمها احلى

انا بقى ممكن اعزمكم كلكم على اى اكلة مصرية

ماعليكم هو انكم تحضرولى المطبخ وانا عليا التنفيذ وانتوا عليكوا الاكل

ولا الاحسن تشرفونى كلكم فى بيتى

وانا واثق ان نصفكم مش هيرضى يروح وخاصة سبرتو ويامن

***********************************************

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

خطيييييييييييير يا حبيبى بالهنا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

الارز مع الدجاج المحمر

 

chicken%20bokary.jpg

 

المقادير

 

ا دجاجة :Gls

 

4 مكعبات ماجي

 

بازيلا وجزر مقطع صغير

 

1 بصلة

 

زيت + بهارات وملح

 

لحم مفرووم + 3 ملاعق صنوبر مقلي

 

الطريقة

 

تسلق الدجاج مع مكعبين ماجي بعدين تحمر في الفرن

 

توضع البازيلا والجزر ومكعب ماجي في وعاء فيه ماء على نار الى ان ينضج

 

يصفى الماء وتترك المحتويات

 

تفرم البصلة او تقطع وتحمر مع القليل من الزيت حتى يصبح لونها ذهبي

 

يضاف عليها اللحم المفروم مع مكعب ماجي بعدين البهارات اكيد على البصل

 

بعدين تحطين شوي ماء عليها حتى تنضج

 

بعدين تضاف على اللحم البازيلاء والجزر بعدين حركيهم شوي وخليها تنضج

 

مع بعض

 

عند التقديم يرتب ارز مسلووق اللي انسلق بمرق الدجاج

 

في صحن بعدين اللحم والبازيلاء والجزر

 

ثم يزين بالصنوبر بعدين قدميه مع الدجاج المحمر

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

زائر
اضف رد علي هذا الموضوع....

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • اضف...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, اتفاقيه الخصوصيه, قوانين الموقع, We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..