اذهب الي المحتوي
منتديات ياللا يا شباب
سبرتو

تفضل اكلات و لا الذ

Recommended Posts

طيب يا عمرو على كلامك استنانى عندك يوم 9 فى الشهر الجاى وهنشوف عاوز اكل ملوخية حلوة قوى قوى من ايدك ياللا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

انا اللي حعملك ملوخيه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

اية يا عمرو فين الاكل اللىق لت علية وبعدجين يا يامن انتة فين بطلت تعمل اكلان حلوة لية ها

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

يا سلام والله طباخين درجة اولى

بس ايه البرغل ده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

يا بنتي فين البرغل دا

دا رزززززز محمر

و انا هنا يا محمد و نا جاهز

يلا الولي عاوزين تاكلو ايه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

بص ان عاوز مقلوبة بس بالطريقة الشامية

 

 

ولو تقدر تجيب حلويات تبقى بجد حبيبى بس حلويات شامية

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

ارز البرياني

 

 

1878_p43225.bmp

 

 

 

المقـادير:

 

2 كوب أرز بسمتي

ماء، ملء وعاء

1 ورقة غار

1 ملعقة كبيرة غارام ماسالا كاملة

5 مكعبات مرقة دجاج ماجي

100غ جزر (مقشر ومقطع لمكعبات)

100غ قرنبيط (مقطع لأجزاء)

ماء مالح لسلق الخضار

زعفران

4/1 كوب ماء ساخن لنقع الزعفران

زيت للقلي

1 ملعقة صغيرة بذور الكمون

2/1 كوب بصل (مقطع)

1 ملعقة كبيرة زنجبيل (مقطع)

2/1 ملعقة صغيرة فلفل أخضر (مقطع)

500غ قطع دجاج

1 ملعقة كبيرة كزبرة (مقطع)

1 ملعقة صغيرة مسحوق الكركم

1 ملعقة كبيرة مسحوق الفلفل الأحمر

2/1 كوب لبن

1 كوب طماطم (مقطعة)

1 ملعقة صغيرة زنجبيل جوليان طازج

2 ملعقة كبيرة أوراق نعناع

2 حبة بصل (مقطعة ومقلية حتى تصبح ذهبية)

50غ زبدة

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

طريقة التحضير:

 

 

 

ينقى الأرز ويغسل وينقع لمدة 20 دقيقة

 

يسلق في كمية كبيرة من الماء المغلي مع الغار ونصف كمية الغارام ماسالا و3 مكعبات خلطة صلصات المعكرونة ماجي، حتى تكاد تطهى. يصرف منه الماء الزائد ويوضع جانباً.

 

يسلق الجزر والقرنبيط في الماء المالح. تصفى جميعها وتوضع جانباً

 

ينقع الزعفران في قليل من الحليب الدافئ ويوضع جانباً

 

يسخن الزيت في وعاء ذي قاعدة سميكة. تضاف بذور الكمون والكمية المتبقية من الغارام ماسالا

 

حين تبدأ الفرقعة، يضاف البصل وتقلى جميعاً بسرعة حتى يكتسب الخليط لوناً ذهبياً بنياً

 

يضاف الزنجبيل المقطع والفلفل الأخضر ومكعبا مرقة دجاج ماجي ثم الدجاج، ويترك الخليط على نار هادئة لمدة 15 دقيقة حتى يلين الدجاج

 

يضاف مسحوق الكزبرة والكركم ومسحوق الفلفل واللبن وتخلط جميعها جيداً. تضاف الطماطم المقطعة وتطهى على نار متوسطة حتى يتكاثف المزيج وتفوح رائحته

 

تضاف الخضار المسلوقة وتخلط جيداً

 

تصف طبقات مختلفة من الخضار المطهية والدجاج والأرز

 

يرش الزعفران بالحليب ومسحوق الغارام ماساوجوليان الزنجبيل وأوراق النعناع والبصل الذهبي المقلي والزبدة بين الطبقات وفوقها. يرش الزعفران والبهارات فوق آخر طبقة من الأرز

 

يغطى الوعاء على نار هادئة لمدة 10 - 12 دقيقة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

اممممممممم اكلاتك جميلة قوى قوى انتة خلتنى جعااااااان خااااااااالص خااااااااااالص

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

طيب كل بالشفا يا رب

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

اية يا اخواننا فين الناس الاكيلة اللى هنا ولا ما حدش جعاان

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

انتة فيييييييييييين يا يامن انا جعاااااان قوى قوى ياللا ورينا اكلاتك ياللا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شار ك علي موقع اخر

انشئ حساب جديد او قم بتسجيل دخولك لتتمكن من اضافه تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

♥ تسجيل دخول ♥

هل تمتلك حساب بالفعل ؟ سجل دخولك من هنا.

♥ سجل دخولك الان ♥



×
×
  • اضف...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, اتفاقيه الخصوصيه, قوانين الموقع, We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..